Software installeren

Deze pagina beschrijft het installeren en activeren van de RadarTools software en het ophalen van de data. De actuele testversie van de software is RadarTools 3, deze bèta versie is nog niet vrijgegeven voor algemeen gebruik. Het verloop van de ontwikkelingen en aanpassingen aan de software volgt U via de pagina Release-Notes.

Software installatie
RadarTools software kan als Windows-toepassing op 3 manieren worden geïnstalleerd, als:

  1. Windows app (setup.exe), de software (individueel) wordt geïnstalleerd in de gebruikers map en waarbij de download en installatie van update versies automatisch verloopt. Deze vorm van installatie heeft de voorkeur.
  2. Windows programma (radartools.msi): de software wordt geïnstalleerd in een door de gebruiker aan te wijzen map. Normaliter is dat een map onder de map program files. Deze versie kan ook gebruikt worden op netwerken. Als er belangrijke update versies beschikbaar zijn dan wordt dit gemeld bij het opstarten van de software. De gebruiker of netwerkbeheerder moet deze update dan zelf downloaden en installeren.
  3. Windows zip bestand (radartools.zip); de software wordt eigenlijk niet geïnstalleerd via Windows maar uitgepakt in een door de gebruiker te openen programma-map ergens op de PC. Het programma wordt opgestart door het aanklikken (starten) van het bestand RadarTools.exe in de programma-map. Na het starten kunt u het icoon van de software vastmaken aan de taakbalk.

De software kan op dit moment alleen als zip.bestand worden gedownload door de klikken op de naam van het gewenste bestand.

Map projecten
Samen met het installeren van de software dient u een projecten-map aan te maken ergens op uw pc of systeem. Bij voorkeur op een plek waar voldoende ruimte beschikbaar is voor de opslag van data. Deze map geeft u een duidelijke naam, bijvoorbeeld RadarTools-data o.i.d.. Deze map wordt feitelijk een archief met opgevraagde gegevens van Radarbeelden of (NETATMO) regenmeters.

Pad naar projecten-map kunt u invullen in scherm [INSTELLINGEN]

Download projecten
Een voorbeeld archief met gegevens van Radar en Regenmeters is te downloaden via deze link. De inhoud van dit zip bestand kunt u uitpakken en de bestanden overzetten naar uw projectenmap.

Laatse wijziging op