Legenda

Deze pagina gaat over het instellen van de legenda’s voor de verschillende soorten weergaven en over het instellen van de kaartoverlay met als doel om een zo helder mogelijk beeld te realiseren.

Op dit moment zijn 3 soorten legenda’s gedefinieerd:

  • neerslag, weergave neerslagsom
  • frequentie, weergave van het aantal keren
  • bedekking, weergave van de bedekkingsfactor berekend uit de vergelijking van regenmetingen en radarbeelden

De software wordt geleverd met een set default-legenda’s. Deze legenda’s kunt u aanpassen door eerst via [NIEUW] een eigen legenda aan te maken en deze van een naam te voorzien. De actieve legenda wordt dan gekopieerd en vervolgens kunt u deze kopie aanpassen.

Per legenda kunt u de (onder)grens per kleur aangeven en deze kleur naar wens ook aanpassen. De default legenda blijft bestaan deze kunt u niet wijzigen of verwijderen.

Per weergave kunt u dus meerdere legenda’s definiëren en kiezen via het keuzevak van de naam van de legenda.

De legenda’s die u zelf heeft aangemaakt wordt bewaard in de data-map van RadarTools. Deze gaan dus niet verloren als u de programma-map zou vervangen door een nieuwe versie.

Kaartoverlay
Deze kaartoverlay is van belang om de kleuren van de radarvakken te accentueren ten opzichte van de kleuren van de kaart. De doorzichtigheid van deze overlay is instelbaar op de [INSTELLINGEN] pagina, bereikbaar via de topmenu balk.

Een te doorzichtige kaartoverlay maakt de oriëntatie op de kaart lastiger. Een lagere doorzichtigheid maakt het beeld rustiger.


Laatste wijziging 18 juni 2020