NETATMO

Deze toepassing faciliteert het opzoeken en raadplegen van de metingen van de NETATMO neerslagstations in een gebied. Om toegang te krijgen tot de zoekfunctie heeft u een NETATMO account nodig. Bij [INSTELLINGEN] in de top-menublak vult u de benodigde gegevens in, zie ook toegang NETATMO data.

Zoeken
Het opzoeken van de NETATMO neerslagstations begint met het selecteren van een gebied op de kaart (venster rechts). Naast het zoekgebied wordt een neerslagperiode gekozen, via een begindatum en een duur van maximaal 72 uur (3 dagen). Deze beperkte duur is gekozen om praktische redenen.

Met de knop [ZOEKEN] start u het zoekproces. Het zoeken van de stations is in RadarTools gelimiteerd op een maximum aantal van circa 50 per keer.

Resultaat
De locaties van de neerslagstations in het zoekgebied worden weergegeven op de kaart (rechts). Deze stations zijn weergegeven als cirkel met een kleur die overeenkomt met de totale neerslagsom (zie schaal rechts). De schaalindeling van deze weergave is in te stellen via het onderdeel [LEGENDA] in de hoofd-menubalk.
De zoekfunctie kijkt eerst naar alle Netatmo stations in het gebied maar presenteert alleen de resultaten van de stations met een neerslagsom > 0 mm.

Tabel
De resultaten worden weergegeven in een tabel, die is gesorteerd op de totale neerslagsom in de gekozen periode. Het NETATMO station is geïdentificeerd door het mac-adress. Naast de totale neerslagsom geeft de tabel de maximale neerslaghoeveelheden voor de tijdsduren van 5, 15, 30, 60, 120, 180 minuten.

Het tijdverloop van de neerslag (per 5 minuten) van een geselecteerde station wordt getoond door in de tabel (venster links) op de regel van die periode te klikken.

Downloaden
De meetgegevens van de geselecteerde stations in de tabel kunnen worden gedownload naar Excel spreadsheets: 1 sheet per station en 1 sheet waarin alle stations naast elkaar zijn gezet. De gegevens worden neergezet in een map waaraan u als gebruiker een herkenbare naam kan geven.

Archiveren
Naast het [DOWNLOADEN] van de registraties kunt u ook de zoekopdracht [ARCHIVEREN]. Dan worden de begindatum/tijd/duur van de periode en de locatie van het zoekgebied vastgelegd. De werking van het archief is beschreven op de pagina [ARCHIEF].


Laatste wijziging 18 juni 2020